Halloumifritters
Sopii hyvin alkupalaksi, snäksinä, lisukkeena pääruokaan tai tapasannoksena.
Friteerattua halloumia | |
5dl | Rypsiöljyä, uppopaistamiseen |
400g | Halloumi |
3kpl | Kananmunaa |
3dl | Panko jauhoja, tavalliset korppujauhot toimivat myös |
Kevätsipuliaioli | |
1tl | Dijon-sinappia |
1tl | Viinietikkaa, vaaleaa |
2kpl | Kananmunankeltuaista |
0,5kpl | Solo valkosipulia tai 2 kynttä tavallista |
2dl | Rapsiöljyä |
2kpl | Kevätsipulia |
Suolaa | |
Valkopippuria |
- Friteerattua halloumia
- Lämmitä öljy 160-180 asteeseen kattilassa, tarkista lämpö esim. paistomittarilla. Pidä kansi lähettyvillä, jos öljy alkaisi palamaan tai kuplia rajusti.
- Leikkaa halloumi n 1 cm paksuisiksi tangoiksi.
- Kastele kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
- Uppopaista kuumassa öljyssä, kunnes paloilla on kullanruskea väri.
- Siirrä ja anna valuttaa talouspaperille
- Tarjoile lämpiminä kevätsipuliaiolin ja hienosti hakatun punaisen chilin kanssa.
- Kevätsipuliaioli
- Sekoita sinappi, viinietikka, hienosti leikattu valkosipuli ja kananmunankeltuaiset kulhoon.
- Vatkaa rapsiöljy ohuessa virrassa sekoitukseen, majoneesi sakenee.
- Lisää sekaan kevätsipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.