Imelletty perunalaatikko
Isoäiti valmisti aina imellettyä perunalaatikkoa joulupöytään ja nyt haluaisit tarjota nuoremmalle sukupolvelle saman kokemuksen jonka sinä sait? Perunalaatikon tekeminen vaatii aikaa mutta on kuitenkin helppoa, suurin osa ajasta kuluu uunissa joten valmistusajan ei tarvitse pelästyttää. Voit käyttää uuniajan hyödyksi ja tehdä sillä välin muuta. Ihan kuten isoäitikin teki aikoinaan. Nauti imellettyä perunalaatikkoa hyvässä seurassa ja sinulle tulee varmasti nostalginen olo.
1kg | Peruna, jauhoinen |
150g | Voi |
2dl | Ruokakerma |
3dl | Maito |
2tl | Suola |
2rkl | Vehnäjauhoja |
- Kuori perunat ja keitä ne vedessä kypsiksi.
- Valuta perunat ja muussaa ne.
- Lisää perunasoseeseen vehnäjauhot, voi ja suola.
- Peitä liinalla ja jätä 60 C asteiseen uuniin 4 tunniksi.
- Lisää maito ja ruokakerma.
- Siirrä seos voideltuun uunivuokaan.
- Lisää voinokareita pinnalle.
- Paista imellettyä perunalaatikkoa 175 asteessa noin 1-1,5 tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja laatikko on hyytynyt.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.