Japanilaista grillattua munakoisoa ja dengaku-kastike
Japanilaistyylinen helppo ja nopea alkuruoka tai lisuke, jossa pääosassa munakoiso ja simppeli makea marinadi. Voit halutessasi tehdä ruuasta täyttävämpää juuston avulla

Ainesosat
2Kpl | Munakoisoa |
3Rkl | Öljyä (oliivi- tai rypsiöljy) |
80G | Juustoraastetta (halutessasi) |
3Rkl | Sesamöljyä |
4Rkl | Miriniä |
4Rkl | Misotahnaa |
2-3Rkl | Vettä |
4Tl | Sokeria tai fariinisokeria |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Lisukkeet |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Vaikeusaste | Helppo Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Tee näin:
- Valmista dengaku-kastike kuumentamalla ainekset (misotahna, mirin, vesi ja sokeri) kattilassa. Ei tarvitse kiehauttaa. Siirrä sivuun odottamaan.
- Halkaise munakoisot ja tee pintaan ristiviillot
- Esipaista munakoisot pannulla öljyssä kummaltakin puolelta 5-10 min
- Siirrä koisot uunivuokaan halkaistu pinta ylöspäin
- Sivele munakoisojen päälle dengaku-kastike (voit lisätä myös juustoraastetta, esim. emmental tai mozzarella)
- Siirrä munakoisot 200°C uuniin 5-10 min, kunnes pehmeitä (ja juusto sulanut)
- Tarjoile heti
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.