Jouluinen tomaattikeitto
Tomaattikeitto on väriltään jouluinen mutta ei ehkä se ensimmäinen ruokalaji jota yhdistämme joulusesonkiin. Tämä jouluinen tomaattikeitto kuitenkin on! Täynnä jouluun yhdistettävillä mausteilla ja mauilla. Maltatko olla kokeilematta? Minä en!
1,2kg | Närpiön Vihanneksen Dunne tomaatti |
0,75dl | Oliiviöljy |
1kpl | Keltasipuli |
3kpl | Valkosipulinkynsi |
0,25ruukku | Tuore timjami |
1kpl | Laakerinlehti |
1tl | Jauhettu kaneli |
1tl | Jauhettu neilikka |
1tl | Jauhettu inkivääri |
2tl | Suola |
2tl | Rouhittu mustapippuri |
0,5dl | Tomaattipyree |
3rkl | Sokeri |
- Lisää öljy kattilaan.
- Kuori ja pilko keltasipuli sekä valkosipuli (voit käyttää myös solovalkosipulia, 1kpl).
- Voit jättää palat hieman isommiksi, koska kaikki ainekset menevät lopulta blenderiin.
- Lisää sipuli ja valkosipuli kattilaan.
- Halkaise tomaatit ja lisää kattilaan.
- Revi hieman timjaminoksia, jotta paksuimmat varret eivät tulisi mukaan.
- Lisää kattilaan timjaminoksat ja mausteet.
- Lisää lopuksi tomaattipyree.
- Keitä n. 15 minuuttia ja lisää sokeri.
- Aja blenderillä tasaiseksi (laakerinlehteä ei tarvitse poistaa).
- Viimeistele annos timjaminoksilla ja oliiviöljyllä.
- Tarjoile tuoreen patongin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.