Kasvis-kaalikääryleet
Kotiruoka on hyvää ruokaa, joka pitää kylläisenä pitkään ja ovat yleensä valmistettu perinteisellä tavalla, kuten myös nämä kaalikääryleet, jotka ovat täynnä juureksia ja härkäpapu rouhesekoitusta!
Kaali | |
1kpl | Iso kotimainen valkokaali |
Suolaa | |
Täyte | |
250g | Kotimaisia kiinteitä perunoita |
150g | Kotimaisia porkkanoita |
100g | Kotimaista sipulia |
5oksaa | Tuoretta timjamia |
50g | Voita |
100g | Kuivattua härkäpapu rouhesekoitusta |
1tl | Suolaa |
2rkl | Siirappia |
0,5dl | Vettä |
Päälle | |
50g | Voita |
50g | Siirappia |
1rkl | Soijaa |
- Kaali
- Leikkaa valkokaalista juuri pois, aseta isoon kattilaan ja peitä vedellä, kiehauta vesi ja anna kiehua hiljalleen, poimi kokonaisia lehtiä sitä mukaan, kun kaalin ulommaiset lehdet irtoilevat.
- Jatka kunnes sinulla on 10 kokonaista isoa, pehmeää lehteä.
- Anna jäähtyä.
- Tee sillä aikaa täyte.
- Täyte
- Kuori juurekset ja raasta ne raastinraudan karkealla puolella.
- Kuullota voissa paistinpannulla yhdessä hienonnetun timjamin ja härkäpapu rouhesekoituksen kanssa.
- Valuta siirappia ja vettä päälle, anna kiehua ja sekoita.
- Täyte on valmis.
- Valmistele kaalikääryleet
- Aseta uuni 225 asteeseen.
- Jaa juures- ja papurouheseos kaikille 10 lehdelle, taita reunat ja pyöritä pitkulaisiksi kääryleiksi.
- Laita kääryleet uunivuokaan niin että taitos on alaspäin.
- Sulata voi ja sekoita tumman siirapin ja soijan kanssa.
- Sivellä kääryleet noin 1/3 sekoituksen kanssa.
- Paista uunissa 30-35 minuuttia, nosta ulos ja sivellä kääryleet 2-3 kertaa tuona aikana.
- Tarjoile tuoreilla kasviksilla, keitettyjen perunoiden ja klassisen ruskeakastikkeen kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.