Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista
Suussa sulava kasviskeitto joka sopii sekä juhlaan että arkeen.
2kpl | Bataattia, isoa |
0,25kpl | Kukkakaalia |
1kpl | Fenkoli, pieni |
8kpl | Valkosipulinkynttä |
3rkl | Oliiviöljyä |
5dl | Vettä |
1kpl | Kasvisliemikuutio |
4dl | Kuohukermaa |
Kuivattua timjamia | |
Savupaprika | |
Suola | |
Mustapippuri | |
Ruiskrutongit: | |
3palaa | Ruisleipää |
2rkl | Oliiviöljyä |
- Kuori ja paloittele kasvikset, paitsi valkosipulinkynnet jotka paahdetaan kokonaisina.
- Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille.
- Ripottele kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausteita maun mukaan.
- Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Valmista ruiskrutongit. Viipaloi ruisleivät pieniksi kuutioiksi.
- Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljy sekä ruisleipäpalat. Paahda kunnes leipäpalat ovat rapeita.
- Ota kypsät kasvikset uunista ja nosta ne kattilaan. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemi ja soseuta kasvikset.
- Kiehauta ja lisää kuohukerma.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia, maista ja mausta lisää jos tarve.
- Tarjoile keitto ruiskrutonkien kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.