Mehukkaat kesäkurpitsapihvit
Kesäkurpitsapihvit ovat täydellinen vaihtoehto perinteisille pihveille, sillä ne ovat paitsi vegaanisia (valitse vegaaninen juusto) myös täynnä vitamiineja ja kuituja. Grillaa tai paista ne kullanruskeiksi uunissa, ja nauti niiden rapsakasta ulkokuoresta sekä mehevän pehmeästä sisuksesta. Nämä kesäkurpitsapihvit valmistetaan tuoreista, laadukkaista raaka-aineista – ilman lisäaineita tai turhia rasvoja.
1kpl | Iso kesäkurpitsa (n 300g) |
1tl | Suolaa |
200g | Halloumijuustoa |
1kpl | Keltainen sipuli |
2,5dl | Kauraryynejä |
2kpl | Kananmunaa |
1tl | Suolaa |
2tl | Timjamia |
2tl | Oreganoa |
1mm | Mustapippuria |
- Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
- Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeasti.
- Aseta leikkuulaudalle ja ripottele 1 tl suolaa päälle jotta osa nesteestä poistuu kesäkurpit-sasta.
- Raasta halloumijuusto ja kuori sekä hienonna sipuli.
- Sekoita kauraryynit, kananmuna, sipuli ja mausteet kulhossa.
- Sekoita hyvin.
- Purista neste revitystä kesäkurpitsasta ja sekoita se muiden ainesten joukkoon.
- Lisää raastettu halloumi ja sekoita hyvin, mieluusti käsin.
- Anna seoksen seistä n 10 minuuttia.
- Aseta pellille leivinpaperi ja muotoile seoksesta käsin n 1sm paksuisia pihvejä.
- Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.