Kukkakaalicurryä
Jätä chili pois niin tämä soveltuu aika hyvin myös lapsille!

Ainesosat
800g | Kukkakaali |
1kpl | Valkosipulinkynsi |
Kotimainen punainen chili | |
1,5rkl | Curry |
0,5tl | Kurkumaata |
50g | Voita |
1rkl | Vehnäjauhoja |
1,5kpl | Liemikuutiota |
3dl | Vettä |
2,5dl | Ruokakermaa, 15% |
Jauhettua valkopippuria | |
ruohosipuliruukku | |
Suolaa | |
1kpl | Kukkakaali |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Pääruoat Välipalat |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Laktoositon |
Kausi | Arkiruoka Juhla |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min 30-60 min |
Valmistustapa | Keitetty Paistettu Sekoitettu |
Tee näin:
- Hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
- Puolita chili pituussuunnassa ja poista siemenkota, hienonna pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota vihannekset yhdessä curryn ja kurkumaan kanssa voissa kattilassa.
- Puuteroi vehnäjauholla ja kuullota sekin pienen hetken.
- Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutio, lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljaa n 10-15 minuuttia.
- Leikkaa sillä aikaa kukkakaali kimpuiksi, puolita tai leikkaa isot kimput neljäsosiin, keitä 5 minuuttia suolatussa vedessä.
- Sekoita kastikkeeseen keitetty kukkakaali.
- Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli, mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile yhdessä esim. riisi-kauraseoksella.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.