Kurkku-sinappisalaatti
Ensimmäisenä ei ehkä tulisi mieleen yhdistää kurkkua ja sinappia mutta kyllä, se toimii! Virkistävän raikas ja myös siksi aivan loistava lisuke raskaammallekin ruualle. Etkö ajatellut tehdä kastiketta, ei hätää, tämä kyllä korjaa senkin tilanteen.
1kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
0,5kpl | Sipuli |
0,5ruukku | Tuore tilli |
1rkl | Valkoviinietikka |
2rkl | Konjakkisinappi |
1tl | Hunaja |
2dl | Ranskankerma |
0,5tl | Suola |
0,5tl | Mustapippuri |
- Halkaise kurkku ja poista sisusta lusikalla.
- Kuutioi kurkku.
- Hienonna sipuli ja tilli ja lisää samaan kulhoon kurkun kanssa.
- Laita sekaan ranskankerma, valoviinietikka, konjakkisinappi (voit käyttää aikaisemmin julkaisemaamme joulusinappia), hunaja ja sekoita.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Anna kurkku-sinappisalaatin maustua ainakin puoli tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Loistava lisuke joulupöytään.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.