Punakaali-merileväsalaattia ja fenkolivarsia
Erikoisen kuuloinen yhdistelmä joka yllättää helppotekoisuudellaan seka maullaan. Kuvassa dulse- nimistä levää mutta kaikki levät käyvät – makusi, ja saatavuuden mukaan.
Kaali | |
0,5kpl | Punakaali |
1tl | Merisuolaa |
2tl | Fenkolin siemeniä |
Mustapippuria myllystä | |
Salaatin kastike (vinegretti) | |
2rkl | Dijon-sinappia |
4rkl | Sitruunamehua |
1dl | Oliiviöljyä |
0,5dl | Auringonkukkaöljyä |
0,5kpl | Valkosipulinkynsi, murskattuna |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä |
- Aja kaali keittiömandoliinilla ohuen ohueksi.
- Sekoita salaatinkastike.
- Sekoita kaali ja muuta ainekset isossa astiassa ja lisää joukkoon saalaatinkastike.
- Laita levä kylmään veteen liottumaan kunnes mehevää.
- Sekoita kaikki ainekset laakeassa astiassa ja nostele tarjoilukulhoihin
- Tarjoa annos puikolla syötynä – näin saat kokemukseen lisää eksotiikkaa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.