Kylmää tomaatti-kurkkusalaattia ja paistettua halloumjuustoa
Kylmä tomaatti-kurkkusalaatti ja paistettu halloumijuusto yhdistävät raikkauden ja suussa sulavan herkullisuuden täydellisesti. Närpiön Vihanneksen Favorino-tomaatit tuovat mukanaan mehevyyttä ja makeutta, kun taas chili antaa sopivaa potkua.
300g | Närpiön Vihanneksen Favorino tomaatti |
3cm | Närpiön Vihanneksen punainen chili |
0,5dl | Oliiviöljy |
1kpl | Sipuli |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
2kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
1ruukku | Tuore tilli |
1tl | Suola |
0,5tl | Mustapippuri |
1rkl | Sokeri |
400g | Halloumi juusto |
- Kuumenna kattila.
- Lisää kattilaan oliiviöljy.
- Laita seuraavaksi kattilaan tomaatit, viipaloitu punainen chili, hienonnettu keltasipuli ja hienonnettu valkosipuli.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää kattilaan 1-2 dl vettä.
- Hauduttele kypsäksi ja soseuta.
- Halkaise kurkut ja poista vetinen keskiosa lusikalla.
- Kuutioi loput kurkusta ja sekoita tomaattikastikkeeseen.
- Hienonna tilli ja sekoita joukkoon.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
- Paista halloumjuustoviipaleet paistinpannulla ja tarjoile tomaatti-kurkkusalaatin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.