Lanttulaatikko
Onko lanttulaatikko ehdoton suosikkisi joulupöydässä vai oletko kutsunut ystäviä tai sukulaisia joulupöytään? Haluatko valmistaa kaiken tarjoamasi itse mutta pelkäät epäonnistumista? Tällä reseptillä valmistat takuuvarmasti lanttulaatikkoa jonka voit ylpeydellä ilmoittaa tehneesi itse. Lanttulaatikko on monelle sellainen joka mielletään isoäitiin, isoäidin lanttulaatikko oli paras jne. Nyt sinä voit valmistaa perinteisen lanttulaatikon ja loistaa aikaansaannoksesi kanssa.
1kg | Lanttu |
1dl | Tumma siirappi |
2tl | Suola |
1tl | Muskottipähkinä, jauhettu |
100g | Voi |
2dl | Ruokakerma |
2kpl | Kananmuna |
2dl | Korppujauhoa |
- Kuori ja paloittele lantut pieniksi kuutioiksi.
- Keitä lanttukuutiot vedessä kypsiksi.
- Valuta keitinvesi pois, mutta ota noin puoli litraa talteen.
- Soseuta lantut.
- Ohenna tarvittaessa soseuttaessa keitinvedellä.
- Lisää lanttusoseeseen siirappi, suola, muskottipähkinä, kerma ja voi.
- Sekoita joukkoon kananmunat.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista lanttulaatikkoa 175 asteessa noin tunti, kunnes se on saanut kauniin värin ja kiinteyden.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.