Lasagne
Vielä yksi kotiäidin klassikoista jossa hiukan tulisuutta harissatahnasta ja ruokaisa täyteläisyys pavuista!
500g | Lasagnelevyjä, täysjyvä |
100g | Juustoraastetta |
Papukastike | |
450g | Cannellinipapuja, keitettyjä |
1kpl | Paprika |
1kpl | Keltasipuli, iso |
1kpl | Solo valkosipuli |
0,33ruukkua | Oreganoa, tuoretta |
0,5kpl | Kesäkurpitsaa |
1kpl | Porkkana |
50g | Voita tai öljyä |
1kpl | Liemikuutio |
4dl | Tomaattimurskaa |
4dl | Vettä |
2tl | Harissatahnaa |
2tl | Suolaa |
Juustokastike | |
6dl | Maitoa, punaista |
1kpl | Liemikuutio |
1rkl | Maizena |
0,5dl | Vettä |
175g | Pizzajuustosekoitusta, raastettu |
- Papukastike
- Aseta uuni 175 asteeseen.
- Huuhdo pavut ja anna veden valua pois.
- Hienonna paprika, sipuli, valkosipuli ja oregano.
- Kuori porkkana ja raasta yhdessä kesäkurpitsan kanssa jykevämmästä päästä.
- Kuullota kaikki vihannekset paistinpannulla voissa tai öljyssä.
- Kaada sekaan tomaattimurska, vesi, harissatahna ja suola.
- Anna kastikkeen poreilla n 10-15 minuuttia kunnes kastike kiinteytynyt kunnolla.
- Tee sillä välin juustokastike.
- Juustokastike
- Kiehauta maito lihaliemikuution kanssa.
- Sekoita maizena veteen ja sakeuta maitoseos.
- Lisää juusto ja kiehauta.
- Viimeistele
- Laita uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyille papukastiketta ja juustokastiketta, juustokastikkeella aloittaen ja päättäen.
- Laita päällimmäiseksi juustoraaste.
Miksi laitetaan lihaliemikuutio, jos muuten on kasvislasagne?
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.