Lehtikaalipannari (myös gluteeniton)
Kokeilin tehdä tätä pannaria soijajauhoilla ja soijamaidolla. Tuli tosi maukasta, mutta tarttui hieman uunipellille.Suosittelen käyttämään leivinpaperia soija-versiolle, yhtä lämpimästi miten suosittelen ”ei- paperin käyttöä” vehnäjauho-versiolle ihanan rapean reunan vuoksi.
3kpl | Kananmuna |
1tl | Suolaa |
5dl | vehnäjauhoa (tai soijajauhoa) |
7dl | maitoa (tai soijamaitoa) |
250g | Lehtikaalia |
100g | fetajuustoa (tai vastaavaa salaattijuustoa) |
2rkl | Öljyä |
2dl | Kuohukermaa |
1dl | smetanaa |
- Sekoita kananmunat, suola, jauhot ja maito kulhossa ja anna seisoa sen aikaa kun teet täytteen.
- Pese ja valuta lehtikaali. Pilko se pieniksi suikaleiksi. Paista pannulla muutama minuutti, sen verran, että lehtikaali hieman pehmenee ja väri muuttuu ruohonvihreäksi. Anna jäähtyä hieman.
- Pilko fetajuusto pieniksi kuutioiksi.
- Esilämmitä uuni 225°.
- Kuumenna öljy vuoassa uunissa.
- Sekoita lehtikaali ja fetajuusto taikinaan ja kaada taikina kuuman öljyn päälle.
- Paista uunissa puoli tuntia.
- Kaada pannarin päälle kermaa ja laitaa takaisin uuniin pariksi minuutiksi, niin että kermaa imeytyy.
- Levitä smetanaa päälle ja tarjoa vihreäsalaatin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.