Linspasta med vitlökspersiljeolja
Välj fritt vilken pasta du vill använda.

Ainesosat
1burk | Förkokta linser |
Pasta | |
Vitlökspersiljeolja: | |
1kruka | Persilja |
2st | Vitlöksklyftor |
Olivolja | |
0,5st | Citron, saften |
Salt | |
Svartpeppar | |
Till servering: | |
1dl | Parmesanost |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat Pastat |
Erikoisruokavalio | Kananmunaton Gluteeniton |
Kausi | Satokausi Kesä Arkiruoka |
Vaikeusaste | Helppo ja nopea |
Valmistusaika | Alle 15 min |
Valmistustapa | Keitetty |
Tee näin:
- Tillred först vitlöks-persiljeoljan.
- Kör persilja, olja, citronsaft, vitlöksklyftorna och kryddorna i en mixer, tillsätt olja litet åt gången tills konsistensen är sån som du vill ha.
- Skölj linserna.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Värm upp linserna (om man vill kan man också använda dem som rumsvarma).
- Blanda olja, pasta och linserna.
- Riv lite parmesanost och mal lite svartpeppar ovanpå pastan.
- Servera genast.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.