Kasvisreseptit

Marokkolainen pata

Marokkolainen pata on makean tulinen ja täyttävä. Padan kanssa tarjotaan sitruunaista couscousia joka on durumvehnästä valmistettu lisuke, ja valmistuu muutamassa minuutissa ilman keittämistä. Makeat granaattiomenan siemenet tuovat raikkautta ja makeutta.
(0)
(1300)
Tulosta
Pata:
2rklÖljyä
2kplPunasipuli
4kplValkosipulinkynsi
100gSieniä (oman maun mukaan)
1kplNärpiön Vihanneksen keltainen paprika
1kplNärpiön Vihanneksen punainen paprika
2kplNärpiön Vihanneksen tomaatti
1tlJauhettu korianteri
1tlJauhettu juustokumina
1tlKaneli
0,5tlKurkuma
1rklHarissatahna
400gKuorittu kokonainen tölkkitomaatti
2dlVesi
1-2tlSuola
10kplKuivattu taateli
1prkKypsä valkopapu
Sitruunainen couscous:
2rklÖljy
3dlVesi
1tlSitruunankuori
2rklSitruunan mehu
2,5dlCouscous
0.5-1tlSuola
1tlKuivattu minttu
1punttiTuore persilja
0,5kplGranaattiomenan siemenet
  1. Paprikan sijaan voi myös käyttää suippopaprikaa.
  2. Valkopapujen sijaan voi käyttää kikherneitä tai muita papuja/linssejä. Hyvin sopii myös härkis, nyhtökaura tms.
  3. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  4. Pata:
  5. Laita uuninkestävä pata liedelle ja lorauta siihen öljyä. Kuori ja leikkaa punasipulit neljään osaan.
  6. Kuullota niitä ja kokonaisia kuorittuja valkosipuleita hetki öljyssä.
  7. Lisää sienet ja ruskista ne kevyesti.
  8. Paloittele paprikat ja kuutioi tomaatit kahdeksaan osaan.
  9. Huuhtele ja valuta pavut.
  10. Lisää kaikki ainekset pataan, sekoita ja nosta pata uuniin 1,5 tunniksi.
  11. Sekoita välissä.
  12. Kun pata on tullut uunista, tee couscous:
  13. Kiehauta vesi ja lisää siihen öljy, sitruunamehu ja sitruunan kuori.
  14. Kaada couscous astiaan ja lisää päälle vesi.
  15. Anna tekeytyä peitettynä muutamia minuutteja.
  16. Sekoita haarukalla ja lisää minttu sekä hienonnettu persilja.
  17. Mausta suolalla.
  18. Halkaise granaattiomena ja laita se leikkauspuoli alaspäin kämmenelle vesiastian yläpuolelle.
  19. Koputtele kuorta esim. puukauhalla niin, että siemenet tippuvat vesiastiaan.
  20. Kuorenpalat jäävät pinnalle josta ne on helppo kerätä pois.
  21. Siivilöi siemenet ja sekoita couscousin joukkoon.
  22. Tarjoa couscous padan kanssa.
Parantavaruoka
:Parantavaruoka
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

RR
Raija Reponen
Harissa peitti alleen kaikki muut mausteet. Sitä ei voi laittaa ruokalusikallista, teelusikallinen voi olla liikaa. Minun piti ruokakermalla liudentaa ruokaa, jotta saatoin sitä syödä.
Kasvisreseptit.fi
Hyvä huomio. On hyvä testata hieman vähemmällä jos ei pidä harissasta.

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.