Meksikolainen kukkakaaliriisi
Kukkakaaliriisi on hieman terveellisempi vaihtoehto tavalliselle riisille, tässä meksikolaisilla mauilla.

Ainesosat
500g | Kukkakaalia |
1rkl | Öljyä |
1kpl | Närpiön Vihanneksen punainen paprika |
2dl | pakastemaissia |
380g | Esikeitettyjä mustia papuja |
2kpl | Närpiön Vihanneksen Tomaattia |
1dl | Hakattua tuoretta korianteria tai 1 rkl kuivattua korianteria |
2tl | Kuminaa |
2tl | Suolaa |
1tl | Chilijauhetta |
1kpl | Lime |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Arkiruoka BBQ Halloween Joulu Juhla Kesä Satokausi Vappu |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Miksaamalla Paistettu |
Tee näin:
- Huuhtele kukkakaali.
- Paloittele ja laita tehosekoittimeen.
- Sekoita karkeaksi ”riisiksi”.
- Leikkaa paprika pieniksi paloiksi ja laita paistinpannulle öljyllä yhdessä kukkakaaliriisin kanssa.
- Ruskista muutaman minuutin.
- Huuhtele mustat pavut ja laita ne paistinpannuun yhdessä pakastemaissin kanssa.
- Paloittele tomaatit ja hakkaa tuore korianteri.
- Lisää paistinpannuun yhdessä kaikkien mausteiden ja limemehun kanssa.
- Anna kiehua n 10 minuuttia, kukkakaaliriisillä saa mielellään olla hiukan purentavastusta.
- Tarjoile lisukkeena tacoillassa.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.