Musta risotto herneiden ja pinaatin kera
Rakastan laadukasta mustaa riisiä. Käytin ohjeessa pohjoisitalialaista lajiketta, joka on täynnä makua – umamia. Se on kuulemma myös hyvin antioksidanttipitoista.
Risottopohja | |
2dl | Mustaa riisiä |
1litra | Kasvislientä |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
1kpl | Sellerin varsi |
Merisuolaa | |
Mustapippuria myllystä | |
Lisäksi: | |
4rkl | Kookosmannaa |
1rkl | Valkoviinietikkaa, laadukasta |
0,5pss | Pakasteherneitä |
1rasia | Pinaattia |
1rasia | Kirsikkatomaatteja, kotimaisia |
- Risottopohja
- Keitä musta riisi pakkauksen ohjeiden mukaan tai valitse vaihtoehtoisesti kolmen riisin sekoitus tahi täysjyväriisi (A.Vogel)
- Pilko valkosipuli viipaleiksi ja pienennä sellerinvarsi, lisää kattilaan. Anna kiehua kypsäksi.
- Lisää
- Esikeitä herneitä 2 minuutin ajan.
- Lisää kaikki ainekset riisikattilaan. Anna kypsyä kolmisen minuuttia ja sekoita kuohkeaksi risotoksi.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.