Paahdettu kukkakaali-currykeitto

Ainesosat
1kpl | Kukkakaali |
2rkl | Öljyä paahtamiseen |
1tl | Suolaa |
2kpl | Keltasipulia, pientä |
0,5tl | Sitruunankuorta |
0,5dl | Valkoviinietikkaa |
2rkl | Punaista currytahnaa |
3dl | Kasvislientä, luomu |
4dl | Kookosmaitoa |
Tarjoiluun: | |
Juustoraastetta | |
Tuoretta ruohosipulia |
Annosta
Tee näin:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Silppua kukkakaali ja lisää se uunipellille. Lorauta päälle öljyä.
- Paahda kukkakaaleja uunissa kunnes ne saavat kauniin värin, n 20 minuuttia.
- Silppua sipulit ja lisää ne öljyn kanssa kattilaan. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä polta!
- Raasta joukkoon sitruunankuori.
- Lisää currytahna ja valkoviinietikka ja lisää paahdetut kukkakaalit.
- lisää kasvisliemi ja kookosmaito. Anna porista n. 10–15 minuuttia liedellä.
- Maista ja mausta lisää jos tarve.
- Ota kattila liedeltä ja soseuta kukkakaalit. Sekoita ja maista vielä kerran.
- Lisää keiton päälle juustoraaste ja ruohosipuli.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.