Paneroitu munakoiso survotuilla perunoilla
Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
Paneroitu munakoiso: | |
1pieni | Munakoiso (n. 250g) |
2dl | Vehnäjauhoja |
2kpl | Kananmunaa |
2dl | Pankojauhoja |
Oliiviöljyä | |
Valkopippuria | |
Valkosipulijauhetta | |
Suolaa | |
Survotut perunat: | |
500g | Perunaa |
1kpl | Keltasipuli |
50g | Voita |
Vettä | |
Suolaa | |
0,5dl | Hienonnettua ruohosipulia |
Tarjoiluun: | |
Sitruunalohkoja |
- Paneroitu munakoiso
- Aloita kuorimalla munakoiso ja leikkaa se pituus suunnassan 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
- Levitä viipaleet esim leikkuulaudalle ja suolaa ylinpuoli, anna viipaleiden levätä vähintään 15 minuuttia.
- Aloita sillä aikaa perunoiden valmistus.
- Tupla paneroi munakoisot: laita jauhot yhteen kulhoon, kananmunat toiseen ja panko korppujauhot kolmanteen.
- Pyyhi suola pois munakoisoviipaleilta ja käännä ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi panko korppujauhoissa.
- Paista viipaleet kullanruskeiksi keskilämmöllä runsaassa määrässä oliiviöljyä, mausta suolalla, valkopippurilla ja valkosipulijauheella.
- Survotut perunat
- Kuori perunat ja sipuli.
- Leikkaa karkeiksi paloiksi ja laita kattilaan, täytä vedellä niin että juurekset juuri peittyvät, lisää voi ja 1 mm suolaa.
- Anna kiehua, kunnes perunat pehmenevät, n 15-20minuuttia.
- Kaada vesi perunoista, survo ne perunasurvimella.
- Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli.
- Tarjoile leikkeet survottujen perunoiden ja sitruunalohkojen kera.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.