Panzanella
Jollet ole vielä koskaan syönyt panzanellaa niin nyt kannattaa!
Panzanella on helppo ja ruokaisa toscanalainen tomaatti-leipäsalaatti, johon voit käyttää pöydälle unohtuneet vähän kuivahtaneet leipäviipaleet (myös gluteeniton leipä sopii tähän hyvin).
Panzanella: | |
3viipaletta | Kuivahtanutta (gluteenitonta) leipää |
0,5kpl | Valkosipulinkynsi |
3rkl | Öljyä |
0,5kpl | Närpiön Vihanneksen keltainen paprika |
0,5kpl | Närpiön Vihanneksen punainen paprika |
100g | Närpiön Vihanneksen helmitomaatti |
8kpl | Närpiön Vihanneksen favorino tomaatti |
0,5kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
15kpl | Vihreä oliivi |
0,5kpl | Punasipuli |
Tuore basilika | |
1ruukku | Tuore rucola |
Mustapippuri | |
Kastike: | |
1rkl | Oliiviöljy |
2rkl | Balsamviinietikka |
- Paloittele leipä kuutioiksi ja hienonna valkosipuli.
- Lorauta pannulle 3 rkl öljyä ja lisää hienonnettu valkosipuli sekä leipäkuutiot.
- Paista rapeaksi ja jätä odottamaan.
- Paloittele paprikat (voit myös käyttää suippopaprikaa) ja kurkku, puolita helmi- (värillä ei ole väliä) ja favorino tomaatit ja viipaloi punasipuli (vaihtoehtona kevätsipuli) ohueksi.
- Sekoita paprikat, tomaatit (kirsikkatomaatti käy myös helmien sijaan ja san marzano favorinon sijaan), kurkku, sipuli ja oliivit kulhossa.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kulhoon.
- Anna marinoitua noin 15-30 min huoneenlämmössä.
- Lisää viimeiseksi basilikan lehdet (ja rucola) sekä leipäkuutiot (voit lisätä ne sekaan jolloin ne pehmenevät tai lisätä rapeina päälle, ihan miten haluat).
- Rouhi sekaan mustapippuria ja tarjoa heti.
- Vinkki! Voit lisätä ruokaisuutta tuomaan esim. mozzarellaa tai tofua.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.