Pintxos
Pintxos ovat pieniä tapas annoksia, joiden alkuperä on Baskiasta. Tarjoillaan usein alkoholipitoisten juomien kanssa ja nähdään usein syötävän seisaalta baarissa tai tavernassa.
Salsa | |
0,5kpl | Solo valkosipulia |
1rkl | Hienonnettua timjamia |
2rkl | Tomaattipyrettä |
2rkl | Hunajaa |
2rkl | Vaaleaa viinietikkaa |
0,5dl | Vettä |
2kpl | Kotimaista tomaattia |
1kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
Pohja | |
2kpl | Bake-off patonkia |
150g | Chevre juustoa |
Koristeluun | |
Punaversoa tai vesikrassia |
- Salsa
- Kuori ja hienonna solo valkosipuli, hienonna myös tuore timjami.
- Keitä valkosipuli, timjami, tomaattipyree, hunaja, viinietikka ja vesi muutaman minuutin, kunnes se sakenee.
- Ota kastike liedeltä.
- Leikkaa tomaatti ja paprika kuutioiksi, lisää kastikkeeseen, laita liedelle ja anna kiehua vielä 4-5 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Bas
- Paista patongit pakkauksen ohjeiden mukaisesti, anna jäähtyä hieman.
- Leikkaa patongit 12-16 vinoon viipaleeseen.
- Jaa vuohenjuusto jokaiselle patonkipalalle ja lisää vielä reilu lusikallinen tomaatti-paprikasalsaa.
- Koristelu
- Koristele jokainen pala esim. punaversojen tai vesikrassilla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.