Pomodori ripieni
Tässä pomodori ripienistä, eli täytetyistä tomaateista, vegetaarinen vaihtoehto jossa valkoiset pavut antavat hienon rakenteen täytteelle, samalla kun oliivit antavat annokselle luonnetta. Tässä tavallisia tomaatteja mutta pihvitomaatit soveltuvat myös aivan loistavasti!
8kpl | Närpiön Vihanneksen tomaatti |
Täyte: | |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
200g | Valkoisia-papuja |
1nippu | Timjamia |
30g | Parmesanjuusto |
1rkl | Oliiviöljy |
Suola | |
16kpl | Kalamata oliivi |
50g | Raastettu mozzarella juusto |
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pese tomaatit, leikkaa noin 1 cm kansi tomaateista.
- Kaiverra sisus hellävaraisesti ruokalusikalla ja laita siivilään.
- Käytä leikkuria, käytä siinä tomaattien sisus, valkosipuli, valkoiset pavut, timjami, parmesaani, öljy ja hitunen suolaa kunnes massa on ryynimäinen.
- Täytä tomaatit papumassalla, aseta kalamataoliivit sekä mozzarella raaste tomaattien päälle.
- Gratinoi lämpimässä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juustossa on väriä.
- Tarjoile esim noutopöydäsää tai yhdessä muiden tapas- antipastainspiroitujen annosten kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.