Punajuuri- ja tattarijauhopihvejä
Punajuuret antavat kivan värin lautaselle.

Ainesosat
500g | Punajuuria |
0,5ruukkua | Persiljaa |
4rkl | Kikhernejauhoja |
250g | Tattarisuurimoa, keitettyä |
1tl | Suolaa |
1dl | Soijakermaa |
1mm | Valkopippuria |
Rypsi tai rapsiöljyä paistamiseen |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Pääruoat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton Laktoositon Maidoton Vegaaninen |
Kausi | Arkiruoka BBQ Halloween Juhla Kesä Satokausi Vappu |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min 30-60 min |
Tee näin:
- Kuori punajuuret ja leikkaa pienempiin paloihin.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, kunnes massa on kevyesti rakeinen.
- Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Anna massan kohota noin puoli tuntia.
- Muotoile taikina n. 4-5 cm pulliksi, litistä kämmenten välillä n 2 cm paksuiksi pihveiksi.
- Paista runsaassa määrässä rypsiöljyä keskilämpöisessä paistinpannussa.
- Käännä pihvit varovaisesti, etteivät mene rikki.
- Tarjoile esim. humuksen, itujen ja keitettyjen vihannesten kanssa.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.