Rapeat valkosipulibataatit

Ainesosat
0.5-1 | Bataatti |
0,5dl | Oliiviöljyä |
3st | valkosipulinkynttä raastettuna |
0.5-1dl | parmesaanijuustoa raastettuna |
Mustapippuria | |
tuoreita yrttejä silputtuna / tai kevätsipulia |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat Lisukkeet Pääruoat Välipalat |
Erikoisruokavalio | Gluteeniton Kananmunaton |
Kausi | Arkiruoka BBQ Halloween Kesä Satokausi Vappu |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Alle 30 min |
Valmistustapa | Uunissa |
Tee näin:
- Kuori bataatti
- Leikkaa bataatista n. 2 cm kiekkoja
- Lämmitä uuni 200 asteeseen
- Nosta bataattikiekot uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 20 min kunnes ne ovat pehmenneet muussattaviksi
- Muussaa bataatit keskeltä haarukalla / tai riivi haarukalla keskusta ns. mössöksi
- Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli
- Lisää bataattien muussattuun keskiosaan valkosipuliöljy
- Ripottele päälle parmesaanijuustoa
- Paahda uunissa vielä 5-10 min kunnes juusto on saanut väriä ja bataattikiekot ovat rapeita
- Koristele tuoreilla silputuilla yrteillä, esim. basilikalla ja mausta vielä mustapippurilla.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.