
![]() |
Juurespyttipannu halloumilla
Perinteisen pyttipannu päivitetään astetta herkullisemmaksi maukkailla juureksilla ja suolaisella halloumijuustolla. Voit käyttää pyttipannuun myös muita mieleisiäsi juureksia.
Makeaksi paahtuneet juurekset ja suolainen halloumijuusto ovat ihania yhdessä.
|
|
![]() |
Juurespyttipannu halloumilla
Perinteisen pyttipannu päivitetään astetta herkullisemmaksi maukkailla juureksilla ja suolaisella halloumijuustolla. Voit käyttää pyttipannuun myös muita mieleisiäsi juureksia.
Makeaksi paahtuneet juurekset ja suolainen halloumijuusto ovat ihania yhdessä.
|
![]() |

Juurespyttipannu halloumilla
Perinteisen pyttipannu päivitetään astetta herkullisemmaksi maukkailla juureksilla ja suolaisella halloumijuustolla. Voit käyttää pyttipannuun myös muita mieleisiäsi juureksia.
1pkt (200 g) | Halloumijuustoa |
n. 1kg | juureksia (esim. bataattia, porkkanaa ja palsternakkaa) |
2rkl | majoneesia |
2rkl | Ranskankermaa |
1pieni | Valkosipulinkynsi |
2tl | Sitruunamehua |
ripaus | Suolaa |
ripaus | Mustapippuria |
3kpl | Kananmunaa |
Öljyä paistamiseen |
- Kuori ja kuutioi juurekset noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuutioi myös halloumijuusto.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista halloumijuusto kullanruskeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
- Lisää pannulle öljyä ja paista bataatti- ja porkkanakuutioita noin 10 minuuttia. Lisää sitten palasternakkakuutiot ja jatka paistamista, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Juuresten paistuessa valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku. Laita kastike jääkaappiin maustumaan, kunnes ruoka on valmis.
- Sekoita juuresten joukkoon halloumijuustokuutiot. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
- Paista kananmunat tilkassa öljyä niin, että keltuainen jää aavistuksen valuvaksi.
- Tarjoa juurespyttipannu paistettujen kananmunien ja valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.