Mausteinen kasviswok
Mausteinen kasviswok valmistuu nopeasti. Voit käyttää wokkiin lähes mitä tahansa kasviksia, tämä on nimittäin mitä mainiointa hävikintorjuntaruokaa. Tärkeää on, ettet kypsennä kasviksia ylikypsiksi, niihin pitää jäädä sopivasti pureskeltavuutta.
1 | Sipuli |
3 | Porkkanaa |
100g | Herkkusieniä |
1 | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
100g | kiinankaalia |
Öljyä | |
0,5dl | appelsiinimarmeladia |
2rkl | raastettua tuoretta inkivääriä |
2 | Valkosipulinkynttä |
1rkl | Srirachaa |
2rkl | soijakastiketta |
2rkl | Valkoviinietikkaa |
1rkl | Maizenaa |
0,5rkl | Seesamiöljyä |
tuoretta korianteria | |
Tuoretta chiliä |
- Aloita esivalmistelemalla kasvikset.
- Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne siivuiksi.
- Leikkaa myös herkkusienet siivuiksi, suippopaprikat renkaiksi ja kiinankaali reiluiksi suupaloiksi.
- Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet kastiketta varten.
- Kuumenna loraus öljyä wokissa ja kuullota sipulia ja porkkanaa muutama minuutti.
- Lisää herkkusienet ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan.
- Lisää suippopaprikat ja kiinankaalit ja kuullota hetki.
- Sekoita keskenään appelsiinimarmeladi, raastettu inkivääri, hienonnetut valkosipulinkynnet, sriracha, soijakastike, valkoviinietikka, maizena ja seesamiöljy.
- Kaada kastike pannulle kasvisten perään ja anna kiehahtaa.
- Tarkista wokin maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele kasviswok hienonnetulla korianterilla sekä hienonnetulla tuoreella chilillä ja tarjoile esimerkiksi keitetyn ohran kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.