Vegaaninen italianpata
Italianpata on helppo ja herkullinen yhden kattilan ruoka. Jos haluat ruoasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta spagettia.
2 | Sipulia |
2 | Valkosipulinkynttä |
Öljyä | |
1tl | Paprikajauhetta |
0,5tl | Chilijauhetta |
2rkl | Tomaattipyrettä |
2dl | Tummaa soijarouhetta |
2dl | Vettä |
800g | Tomaattimurskaa |
1 | Kasvisliemikuutio |
200g | Spagettia |
1 | Paprika |
100g | Pakasteherneitä |
100g | pakastemaissia |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Tuoretta basilikaa |
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
- Lisää valkosipuli, paprikajauhe, chili ja tomaattipyre, jatka kuullottamista hetki.
- Lisää soijarouhe kasariin ja paista sitä hetki.
- Kaada sitten vettä pannulle n. ½ dl kerrallaan ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
- Lisää kasariin tomaattimurska, kasvisfondi ja pätkitty spagetti.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes spagetti on kypsää.
- Sekoittele välillä, ettei spagetit tartu pohjaan tai toisiinsa.
- Pilko paprika ja lisää se italianpadan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Lisää lopuksi joukkoon herneet ja maissit ja anna niiden sulaa ja kuumentua.
- Mausta pata suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.
Huono ohje! Vettä on aivan liian vähän soijarouheeseen verrattuna, piti lisätä enemmän. Ja vaikka lisäsin enemmän vettä, lopputulos oli silti oudon tahmainen! Eikä ole edes kovin hyvää...🙄 Outo koostumus pilaa maun. En aio tehdä enää uudestaan... Pitää melkeen heittää roskiin.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.