
![]() |
Vegaaninen italianpata
Italianpata on helppo ja herkullinen yhden kattilan ruoka. Jos haluat ruoasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta spagettia.
Lapsuudesta tuttu pussiruoka italianpata onnistuu mainiosti myös alusta asti itse tekemällä!
|
|
|
Vegaaninen italianpata
Italianpata on helppo ja herkullinen yhden kattilan ruoka. Jos haluat ruoasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta spagettia.
Lapsuudesta tuttu pussiruoka italianpata onnistuu mainiosti myös alusta asti itse tekemällä!
|
![]() |

Vegaaninen italianpata
Italianpata on helppo ja herkullinen yhden kattilan ruoka. Jos haluat ruoasta gluteenittoman, käytä gluteenitonta spagettia.
2 | Sipulia |
2 | Valkosipulinkynttä |
Öljyä |
1tl | Paprikajauhetta |
½tl | Chilijauhetta |
2rkl | Tomaattipyrettä |
2dl | Tummaa soijarouhetta |
2dl | Vettä |
800g | Tomaattimurskaa |
1 | Kasvisliemikuutio |
200g | Spagettia |
1 | Paprika |
100g | Pakasteherneitä |
100g | pakastemaissia |
Suolaa |
Mustapippuria |
Tuoretta basilikaa |
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna loraus öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti.
- Lisää valkosipuli, paprikajauhe, chili ja tomaattipyre, jatka kuullottamista hetki.
- Lisää soijarouhe kasariin ja paista sitä hetki.
- Kaada sitten vettä pannulle n. ½ dl kerrallaan ja anna sen imeytyä soijarouheeseen.
- Lisää kasariin tomaattimurska, kasvisfondi ja pätkitty spagetti.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes spagetti on kypsää.
- Sekoittele välillä, ettei spagetit tartu pohjaan tai toisiinsa.
- Pilko paprika ja lisää se italianpadan joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.
- Lisää lopuksi joukkoon herneet ja maissit ja anna niiden sulaa ja kuumentua.
- Mausta pata suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.