Rödkåls- och quinoabiffar
Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
1dl | Quinoa |
2dl | Vatten |
Salt | |
200g | Rödkål |
50g | Spenat |
1st | Gullök |
1tsk | Dijonsenap |
2st | Vitlöksklyftor |
1dl | Ströbröd |
2st | Ägg |
1tsk | Salt |
Svartpeppar | |
Ströbröd till panering | |
Smör eller olja till stekning |
- Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
- Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
- Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
- Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
- Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
- Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.