Kasvisreseptit

Sallad

Matig sallad som kan dukas på buffe eller ätas som nyttigare lunchsallad. Lämna bort eller byt ut parmesanosten för att göra salladen vegananpassad.
(0)
(341)
Ainesosat
Tulosta
Linserna
1,25dlBelugalinser, råa
2,5dlVatten
0,5tskSalt
Aubergine
1stAubergine
2mskOlivolja
Salt
Sallad
1påseIssallad
0,5krukaVin ängssyra
1dlSpenat, färsk
10stRädisor
30gParmesanost (lämna bort för vegansk)
Till servering
Vegansk majonäs med en skvätt sojasås
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji
Salaatit
Erikoisruokavalio
Kananmunaton
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Vegaaninen
Kausi
Kesä
Arkiruoka
Vaikeusaste
Helppo
Valmistusaika
Yli 60 min
30-60 min
Valmistustapa
Keitetty
Paistettu
Tee näin:
  1. Skölj belugalinserna under kallt vatten.
  2. Koka i saltat vatten ca 20 minuter, låt sedan svalna.
  3. Skär auberingen i 1 cm:s skivor, bre ut på t.ex ett bakplåtspapper, salta skivorna och låt ligga och vätskas 20-30 minuter.
  4. Pensla med olivolja, grilla i het grillpanna så du får ett fint grillmönster, låt svalna.
  5. Skär issalladen i grova bitar, tvätta tillsammans med vinängssyra och spenat.
  6. Tvätta rädisorna, skär i tunna skivor likaså parmesanosten.
  7. Montera salladsblandningen på ett stort fat, klicka på beluga linserna, grova bitar av den grillade auberginen, parmesanosten samt rädisorna.
  8. Servera salladen som sådan eller med en vegansk sojamajonnäs till.
JL
Kokkisi oli:Jens LindstedtSeuraa kokkia
Jaa
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Vinkkaa paras kasvisreseptisi

Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.

Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.