Shakshuka paprikalla ja kirsikkatomaateilla
Maukas kananmuna-annos Keski-idästä, sopii niin aamupalaksi kuin päivälliseksikin.
1kpl | Närpiön Vihanneksen punaista paprikaa |
1kpl | Närpiön Vihanneksen keltaista paprikaa |
1kpl | Punasipuli |
3kpl | Valkosipulinkynttä |
2rkl | Öljyä |
500g | Tomaattimurskaa |
1,5tl | Suolaa |
1,5tl | Roomankuminaa |
1tl | Paprikajauhetta |
1mm | Mustapippuria |
200g | Närpiön Vihanneksen kirsikkatomaattia |
4kpl | Kananmunaa |
Tuoretta korianteria tai persiljaa koristeluun |
- Paloittele paprika.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipuli.
- Paista suuressa paistinpannussa vapaavalintaisessa öljyssä muutaman minuutin.
- Kaada päälle tomaattimurska ja kaikki mausteet.
- Lisää myös kirsikkatomaatit kokonaisina.
- Tee neljä pientä ”kuoppaa” pannuun ja lisää kananmunat.
- Anna shakshukan kiehua kannen alla n 10 minuuttia.
- Keltuaiset saavat mielellään olla kermaisat.
- Koristele tuoreella korianterilla tai persiljalla ja tarjoile annos salaatin tai riisin kanssa.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.