Suolattua kurkkua artisokkakreemillä
Alkupalaksi, suupalaksi, buffapöytään esim. Suolattua kurkkua artisokkakreemillä voi tarjoilla oikeastaan koska vain. Ja jälleen kerran huomaa miten monipuolinen kurkku oikeasti on.
300g | Artisokka |
2kpl | Valkosipulinkynsi |
2kpl | Peruna |
2rkl | Rypsiöljy |
3rkl | Creme fraiche |
Suola | |
Jauhettua valkopippuria | |
1kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
Koristeluun: | |
Cashewpähkinä | |
0 | Hienonnettu persilja |
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
- Kuori peruna, valkosipuli ja artisokka.
- Leikkaa juureksi paloiksi ja laita leivinpaperilla varustetulle pellille.
- Suolaa ja valuta päälle rypsiöljyä, paahda uunissa 25 minuuttia tai kunnes juurekset ovat saaneet reippaasti väriä.
- Leikkaa sillä aikaa kurkut pituussunnassa, kaiverra sisus pois teelusikalla.
- Ripottele päälle suolaa ja laita kurkut juuresten seuraksi uuniin.
- Ota juurekset sekä kurkku uunista ja anna jäähtyä.
- Sekoita juurekset ja kurkkujen sisus tehosekoittimessa yhdessä 3 rkl creme fraiche kanssa ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Leikkaa kurkut n 4-5 cm paloiksi.
- Aseta kurkunpalat tarjoiluvadille ja laita niihin nokare artisokkakreemiä, koristele karkeasti hakatuilla cashewpähkinöillä ja hienonnetulla persiljalla.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.