Fyllda purjobåtar

Fyllda purjobåtar

En specialitet som sådan, varför inte som förrätt eller en del av buffen.

Ingredienser

  • 2 st Purjolökar
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0,5 st Närpes Grönsakers chili
  • 1 dl Riven mozzarellaost
  • 50 g Krossade valnötter
  • 2 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Svartpeppar
  • 0,5 tsk Salt
Portioner: 2 personer

Instruktioner

  • Skär bort den gröna delen av purjon och halvera den vita delen.
  • Om purjon är stor kan går den att skära i 3 delar om så önskas.
  • Dela halvorna på längden och ta bort en del av purjon.
  • Lämna dock minst 3 lager.
  • Hacka purjons gröna del samt de vita delarna som togs bort och bryn mjuka tillsammans med vitlök och chili.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
  • Ta blandningen ur pannan och blanda i de hackade valnötterna samt den rivna osten.
  • Fyll purjohalvorna och grädda i 180 gradig ugn i ca 25 minuter.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Maträtt: Förrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri
Valmistustapa: Blandat, Stekt, Ugn
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Förrätter, Recept