Glutenfria semlor med tomat och zucchini
Saftiga och goda glutenfria semlor med tomat och zucchini.
3dl | Mandelmjöl |
1dl | Havregryn |
2msk | Fiberhusk |
2tsk | Bakpulver |
1,5tsk | Salt |
1dl | Solrosfrön |
2dl | Riven zucchini |
6st | Närpes Grönsakers Körsbärstomater |
3msk | Soltorkade-tomater i bitar |
4st | Ägg |
- Värm ugnen till 200° (175° varmluft).
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Lägg till 2/3 av solrosfröna.
- Riv zucchini och skär körsbärstomaterna i bitar och rör ner i mjölblandningen.
- Tillsätt soltorkade tomater och ägg och blanda till en kladdig smet.
- Låt stå i cirka tio minuter.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och forma smeten till nio stycken runda semlor.
- Toppa med resten av solrosfröna.
- Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.