Krispig vitlöksbataat

Ingredienser

  • ½-1 Batat beroende på hur mycket du vill äta
  • 0,5 dl Olivolja
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 0,5-1 dl riven parmesanost
  • Svartpeppar
  • färska örter eller vårlök
Portioner: 2

Instruktioner

  • Skala bataten
  • Skär bataten i ca 2 cm tjocka skivor.
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Rada ut batatskivorna på ugnsplåten och grädda i ca 20 minuter tills de är mjuka.
  • Mosa mitten av batatskivorna eller riv det med gaffel så att det blir mos.
  • Blanda olivolja och vitlök.
  • Sätt vitlöksoljan på den mosade delen av batatskivorna.
  • Strö över riven parmesanost.
  • Rosta i ugn i ca 5-10 minuter så att osten får en fin färg och bataten blir krispiga.
  • Dekorera med färska örter så som basilika och krydda med malen svartpeppar.
Din kock var:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri
Valmistustapa: Ugn
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Recept, Tillbehör