Morots- & paprikasoppa

En len och krämig soppa på morot, paprika och ingefära.

Ingredienser

  • 500 g Morötter
  • 2 msk Olja
  • 2,5 tsk Salt
  • 2 st Närpes Grönsakers gula paprikor
  • 1 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 2 dl Vatten
  • 2 cm Ingefära (med skal på)
  • 1 krm Svartpeppar
  • Kokosmjölk, valfri färsk ört och solrosfrön till serveringen
Portioner: 3 portioner

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175°.
  • Skala morötterna och skär i bitar.
  • Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över 1 msk olja och 1 tsk salt.
  • Rosta i 30 minuter.
  • Skär under tiden paprika och lök i bitar.
  • Skala vitlöken.
  • När morötterna har rostats i 15 minuter lägger du till paprika, lök och vitlök och ytterligare 1 msk olja.
  • Blanda väl. Rosta i 15 minuter till.
  • Lägg de rostade grönsakerna i en mixer och häll i kokosmjölk och vatten.
  • Mixa till en slät soppa.
  • Lägg till ingefära, salt och peppar.
  • Mixa ytterligare.
  • Häll soppan i en kastrull och låt koka upp.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med en skvätt kokosmjölk, valfri färsk ört och lite solrosfrön.
Servera med solrosfrön, valfri färsk ört och kokosmjölk.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi