Paahdettu feta kirsikkatomaateilla ja yrteillä
Otroligt gott tillbehör till en fräsch sallad och gott bröd.

Ingredienser
1pkt | Fetajuustoa |
10st | Kirsikkatomaattia, kotimaisia |
5st | Valkosipulinkynttä |
1st | Punasipuli, pieni |
2msk | Tomaattipyreettä |
2msk | Oliiviöljyä |
Kuivattuja yrttejä, rosmariini, basilika, timjamia | |
Mustapippuria |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Förrätter Tillbehör |
Specialkost | Glutenfri Äggfri |
Säsong | Vardagsmat BBQ Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Ugn |
Gör så här:
- Nosta feta uunivuokaan, ja laita uuni 200 asteelle.
- Lisää halkaistut tomaatit ja valkosipulinkynnet.
- Sivele fetan pinnalle tomaattipyree ja ripottele päälle mausteet.
- Lisää päällimmäiseksi silputtu punasipuli.
- Lorauta vielä fetan ja tomaattien päälle oliiviöljyä.
- Nosta uunivuoka uuniin ja paahda 200 asteessa n. 15 minuuttia, laita vuoan päälle folio jos valkosipulinkynnet alkavat tummumaan liikaa.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.