Plommonpaj

Plommonpaj

Dekorera med florsocker och mint.

Ingredienser

  • 5 st Smördegsplattor
  • 6 st Plommon
  • 2 dl Plommonmarmelad
  • 1 dl Florsocker
  • Färsk mynta
Portioner: 8 personer

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Bred ut 4 st smördegsplattor på en ugnsform med plåtpapper.
  • Pensla med plommonmarmelad.
  • Dela plommonen och ta bort stenen.
  • Placera plommonen ovanpå marmeladen.
  • Skär av en smördegsplatta dekorationer att lägga mellan plommonen.
  • Grädda i ugn 20-25 minuter.
  • Låt svalna och dekorera med florsocker och mynta.
Din kock var:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Glutenfri, Laktosfri
Kausi: Fest, Jul
Valmistustapa: Ugn
Vaikeusaste: Snabbt och Enkelt
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Efterrätter, Recept