
![]() |
Grillad portabello
En lyxigare vegansk måndag! Servera den grillade portabellosvampen med sojasirap, potatispure och härliga gröna grönsaker!
Grillad portabello med vitlök och örter
Grillad portobello
Sojasirap
|
Grillad portebello
Sojasirap
|
![]() |
Grillad portabello
En lyxigare vegansk måndag! Servera den grillade portabellosvampen med sojasirap, potatispure och härliga gröna grönsaker!
Grillad portabello med vitlök och örter
|
![]() |

Grillad portabello
En lyxigare vegansk måndag! Servera den grillade portabellosvampen med sojasirap, potatispure och härliga gröna grönsaker!
Grillad portobello
4-6st | Portobello, stora |
1st | Solo vitlök |
1/2kruka | Timjan |
1st | Citron |
4msk | Olivolja |
Flingsalt och nymalen svartpeppar |
Sojasirap
1dl | Soja |
2msk | Sesamolja |
2msk | Sesamfrön |
1dl | Vatten |
1dl | Socker |
Grillad portebello
- Skala och finhacka vitlöken.
- Lägg i en skål.
- Hacka timjan fint och tillsätt tillsammans med citronskal och -saft, olja, salt och nymald svartpeppar.
- Blanda väl.
- Skär bort den nedersta biten av foten på svamparna, skär svamparna i halvor eller fjärdedelar från mitt i foten, och marinera halvorna i blandningen åtminstone 15 minuter, gärna längre.
- Grilla svamparna, tills du har ett fint grillmönster på alla sidor av svampen.
Sojasirap
- Koka ihop alla ingredienser till sirapskonsistens, testa på en kall metallyta om konsistensen är sirap.
- Låt svalna.
- Håll varm och servera tillsammans med grillad svamp.