
![]() |
Minipavlovas
Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.
Maränger
Lemoncurd, 1 sats
Till servering
|
Maränger
Lemoncurd, 1 sats
Montering och dekorering
|
![]() |
Minipavlovas
Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.
|
![]() |

Minipavlovas
Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Maränger
3st | Äggvitor |
3dl | Strösocker |
1tsk | Vaniljsocker |
1tsk | Pressad citronsaft |
Lemoncurd, 1 sats
2st | Ekologista citroner |
2st | Ägg |
2dl | Strösocker |
80g | Smör |
Vatten |
Till servering
Vispad grädde |
Färska bär |
Ananaskörsbär |
Körvel eller citronmeliss |
Florsocker |
Kakaopulver |
Maränger
- Separera äggvitor och gulor.
- Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
- Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
- Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
- Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
- Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
- Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
- Låt svalna helt.
Montering och dekorering
- Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
- Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.