Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla

Minipavlovas

Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Maränger
3st Äggvitor
3dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
1tsk Pressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
2st Ekologista citroner
2st Ägg
2dl Strösocker
80g Smör
Vatten
Till servering
Vispad grädde
Färska bär
Ananaskörsbär
Körvel eller citronmeliss
Florsocker
Kakaopulver
Maränger
  1. Separera äggvitor och gulor.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  4. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
  1. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  3. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  4. Låt svalna helt.
Montering och dekorering
  1. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  2. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Minipavlovas

Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Maränger
3st Äggvitor
3dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
1tsk Pressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
2st Ekologista citroner
2st Ägg
2dl Strösocker
80g Smör
Vatten
Till servering
Vispad grädde
Färska bär
Ananaskörsbär
Körvel eller citronmeliss
Florsocker
Kakaopulver
Maränger
  1. Separera äggvitor och gulor.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  4. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
  1. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  3. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  4. Låt svalna helt.
Montering och dekorering
  1. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  2. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla
Minipavlovas
Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
stycken

Recept

Maränger
3st Äggvitor
3dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
1tsk Pressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
2st Ekologista citroner
2st Ägg
2dl Strösocker
80g Smör
Vatten
Till servering
Vispad grädde
Färska bär
Ananaskörsbär
Körvel eller citronmeliss
Florsocker
Kakaopulver

Ohjeet

Maränger
  1. Separera äggvitor och gulor.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  4. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
  1. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  3. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  4. Låt svalna helt.
Montering och dekorering
  1. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  2. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!