Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla

Kategorier

Svårighetsgrad

Minipavlovas

Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Maränger
3st Äggvitor
3dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
1tsk Pressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
2st Ekologista citroner
2st Ägg
2dl Strösocker
80g Smör
Vatten
Till servering
Vispad grädde
Färska bär
Ananaskörsbär
Körvel eller citronmeliss
Florsocker
Kakaopulver
Maränger
  1. Separera äggvitor och gulor.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  4. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
  1. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  3. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  4. Låt svalna helt.
Montering och dekorering
  1. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  2. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Minipavlovas

Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.

 

Portioner

stycken
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Maränger
3st Äggvitor
3dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
1tsk Pressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
2st Ekologista citroner
2st Ägg
2dl Strösocker
80g Smör
Vatten
Till servering
Vispad grädde
Färska bär
Ananaskörsbär
Körvel eller citronmeliss
Florsocker
Kakaopulver
Maränger
  1. Separera äggvitor och gulor.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  4. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
  1. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  3. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  4. Låt svalna helt.
Montering och dekorering
  1. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  2. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla
Minipavlovas
Frasig och seg maräng, syrlighet från lemoncurden, vispad grädde och färska bär, vem kan motstå det?
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
stycken

Recept

Maränger
3st Äggvitor
3dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
1tsk Pressad citronsaft
Lemoncurd, 1 sats
2st Ekologista citroner
2st Ägg
2dl Strösocker
80g Smör
Vatten
Till servering
Vispad grädde
Färska bär
Ananaskörsbär
Körvel eller citronmeliss
Florsocker
Kakaopulver

Ohjeet

Maränger
  1. Separera äggvitor och gulor.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga i 2-3 minuter på hög effekt.
  3. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ytterligare 2-3 minuter tills marängsmeten blir glansig.
  4. Grädda 15 minuter 150 grader, sänk värmen och grädda ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.
Lemoncurd, 1 sats
  1. Riv skalet av citronerna, pressa saften ur citronerna och blanda ihop.
  2. Tillsätt ägg och strösocker, låt sjuda på låg effekt under omrörning eller i en skål över vattenbad.
  3. Dra av plattan, blanda ner smör och rör till en jämn kräm.
  4. Låt svalna helt.
Montering och dekorering
  1. Montera pavlovorna med marängen längst ner, ringla över lemoncurd, spritsa eller skopa på vispad grädde.
  2. Toppa med färska bär, några örtblad, pudra över rikligt med florsocker och en liten dunst med kakaopulver.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

aaa
Pastasallad
Pastasallad med paprika, tomat & fetaost

Du får lätt portionen glutenfri genom att välja glutenfri pasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegan Tofu Tandoori
Vegan Tofu Tandoori

Passar som både lunch och middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Potatis- och gurksallad
Potatis- och gurksallad

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tortillapizza
Snabba tortillapizzor med körsbärstomat & spetspaprika

Snabba småpizzor.