Tempebowl

Tempebowl, enkel att tillreda och full med smaker. Istället för tempe går det även bra att använda Tofu
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den fräscha och matiga tempebowl får smaklökarna att dansa av lycka.

 

Portioner

annosta
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1pkt (250g) Tempe (eller Tofu)
rejält med Sesamolja till stekningen
ca 1dl Hoi Sin sås
1st Gurka, skärd till tunna skivor
2msk Risvinäger
1/2tsk Salt
1msk Socker
1st Mogen Avokado
1st Mogen mango
100g Edamame bönor
2portioner Kokt basmatiris
Färsk koriander
Rostade och saltade jordnötter
Vitlöksmajonnäs (vid behov vegansk)
  1. Tillred gurkorna genom att mäta upp alla ingredienser i en burk med lock.
  2. Stäng locket och skaka så blir omrört.
  3. Låt marineras i kylskåpet under tiden alla andra delar görs klara.
  4. Tärna tempe.
  5. Värm sesamoljan i pannan.
  6. Tillsätt tempe och stek till att tempen får en fin brun färg. (Ifall att du använder Tofu så torka dess yta ordentligt innan du steker).
  7. Minska på värmen och lägg till hoi sin såsen i pannan. Rör om.
  8. Lägg till sidan för att vänta.
  9. Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen
  10. Skölj och låt rinna av i en sil.
  11. Skala och tärna mango samt avokado.
  12. Dela riset i två skålar.
  13. Lägg på de andra ingredienserna.
  14. Toppa portionerna med vitlöksmajonäs.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Tempebowl

Tempebowl, enkel att tillreda och full med smaker. Istället för tempe går det även bra att använda Tofu
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den fräscha och matiga tempebowl får smaklökarna att dansa av lycka.

 

Portioner

annosta
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1pkt (250g) Tempe (eller Tofu)
rejält med Sesamolja till stekningen
ca 1dl Hoi Sin sås
1st Gurka, skärd till tunna skivor
2msk Risvinäger
1/2tsk Salt
1msk Socker
1st Mogen Avokado
1st Mogen mango
100g Edamame bönor
2portioner Kokt basmatiris
Färsk koriander
Rostade och saltade jordnötter
Vitlöksmajonnäs (vid behov vegansk)
  1. Tillred gurkorna genom att mäta upp alla ingredienser i en burk med lock.
  2. Stäng locket och skaka så blir omrört.
  3. Låt marineras i kylskåpet under tiden alla andra delar görs klara.
  4. Tärna tempe.
  5. Värm sesamoljan i pannan.
  6. Tillsätt tempe och stek till att tempen får en fin brun färg. (Ifall att du använder Tofu så torka dess yta ordentligt innan du steker).
  7. Minska på värmen och lägg till hoi sin såsen i pannan. Rör om.
  8. Lägg till sidan för att vänta.
  9. Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen
  10. Skölj och låt rinna av i en sil.
  11. Skala och tärna mango samt avokado.
  12. Dela riset i två skålar.
  13. Lägg på de andra ingredienserna.
  14. Toppa portionerna med vitlöksmajonäs.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Tempebowl
Tempebowl, enkel att tillreda och full med smaker. Istället för tempe går det även bra att använda Tofu
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
annosta

Recept

1pkt (250g) Tempe (eller Tofu)
rejält med Sesamolja till stekningen
ca 1dl Hoi Sin sås
1st Gurka, skärd till tunna skivor
2msk Risvinäger
1/2tsk Salt
1msk Socker
1st Mogen Avokado
1st Mogen mango
100g Edamame bönor
2portioner Kokt basmatiris
Färsk koriander
Rostade och saltade jordnötter
Vitlöksmajonnäs (vid behov vegansk)

Ohjeet

  1. Tillred gurkorna genom att mäta upp alla ingredienser i en burk med lock.
  2. Stäng locket och skaka så blir omrört.
  3. Låt marineras i kylskåpet under tiden alla andra delar görs klara.
  4. Tärna tempe.
  5. Värm sesamoljan i pannan.
  6. Tillsätt tempe och stek till att tempen får en fin brun färg. (Ifall att du använder Tofu så torka dess yta ordentligt innan du steker).
  7. Minska på värmen och lägg till hoi sin såsen i pannan. Rör om.
  8. Lägg till sidan för att vänta.
  9. Koka edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen
  10. Skölj och låt rinna av i en sil.
  11. Skala och tärna mango samt avokado.
  12. Dela riset i två skålar.
  13. Lägg på de andra ingredienserna.
  14. Toppa portionerna med vitlöksmajonäs.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!