
![]() |
Vegan Tofu Tandoori
En krämig och mättande indisk rätt med tofu och Dunne-tomater.
Passar som både lunch och middag.
|
|
![]() |
Vegan Tofu Tandoori
En krämig och mättande indisk rätt med tofu och Dunne-tomater.
Passar som både lunch och middag.
|
![]() |

Vegan Tofu Tandoori
En krämig och mättande indisk rätt med tofu och Dunne-tomater.
3dl | Valfritt ris |
300g | Marinerad tofu |
2msk | Valfri olja att steka i |
1st | Gul lök |
3st | Vitlöksklyftor |
1,5msk | Gurkmeja |
1msk | Koriander |
1,5tsk | Salt |
1tsk | Chilipulver |
0,5tsk | Svartpeppar |
400ml | Kokosmjölk |
390g | Krossade tomater |
230 g | Närpes Grönsakers Dunne |
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tärna tofu och stek i en stekpanna med valfri olja tills bitarna fått en fin stekyta.
- Lägg tofubitarna i en skål.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja.
- Lägg till alla kryddor när löken är mjuk, blanda väl.
- Häll över krossad tomat och kokosmjölk och skär Dunne-tomaterna i bitar.
- Lägg till tofun och tomatbitarna och låt såsen puttra i ca 10 minuter.
- Låt tandoorin svalna en aning innan servering.
- Ät tillsammans med ris och mjukt bröd.