
![]() |
Tomat gazpacho
En kall tomatsoppa som passar utmärkt som förrätt och äts med fördel tillsammans med färskt bröd.
Servera med färskt, mjukt bröd!
|
|
![]() |
Tomat gazpacho
En kall tomatsoppa som passar utmärkt som förrätt och äts med fördel tillsammans med färskt bröd.
Servera med färskt, mjukt bröd!
|
![]() |

Tomat gazpacho
En kall tomatsoppa som passar utmärkt som förrätt och äts med fördel tillsammans med färskt bröd.
1liten | Närpes Grönsakers Gurka |
1liten | Gul lök |
2st | Vitlöksklyftor |
1msk | Balsamvinäger |
1msk | Olivolja |
1tsk | Salt |
0.5krm | Svartpeppar |
2skivor | Valfritt mjukt bröd |
- Skölj eller skala alla grönsaker och skär i bitar.
- Lägg i en matberedare eller stark mixer tillsammans med balsamvinäger, olja, salt och peppar.
- Mixa tills soppan är så gott som slät, lite småbitar gör dock inget.
- Smaka och tillsätt mera kryddor vid behov.
- Skär brödskivorna i små tärningar och stek i en torr stekpanna i några minuter.
- Häll upp gapazon i små skålar och toppa med de stekta brödbitarna.
- Ät gärna tillsammans med en skiva färskt, mjukt bröd.