
![]() |
Ugnspotatis
Länge leve potatisen! Väldigt enkelt recept som inte kräver många minuter vid köksbänken. Går även utmärkt att ta med på utflykt då potatisen hålls varm i folien och fyllningen är lätt att ta med i en burk!
Ugnspotatis med vegansk fyllning!
Fyllningen
|
Fyllningen
|
![]() |
Ugnspotatis
Länge leve potatisen! Väldigt enkelt recept som inte kräver många minuter vid köksbänken. Går även utmärkt att ta med på utflykt då potatisen hålls varm i folien och fyllningen är lätt att ta med i en burk!
Ugnspotatis med vegansk fyllning!
|
![]() |

Ugnspotatis
Länge leve potatisen! Väldigt enkelt recept som inte kräver många minuter vid köksbänken. Går även utmärkt att ta med på utflykt då potatisen hålls varm i folien och fyllningen är lätt att ta med i en burk!
4st | Potatisar, stora, tex rosamunda |
Fyllningen
100g | Zucchini |
100g | Morot |
1st | Rödlök |
10g | Dill |
120g | Vegansk majonäs |
50g | Cavi-art |
1tsk | Vinäger |
Salt, svartpeppar |
- Tvätta potatisarna noggrant, vira in varje potatis i aluminiumfolie, grädda i 200 gradig ugn ca 1 h, känn med en cocktailsticka eller med en vass kniv om potatisen är mjuk helt igenom.
- Rör under tiden ihop en fyllning.
Fyllningen
- Tvätta zucchinin, skala morötterna och rödlöken.
- Skär i små tärningar.
- Finhacka dillen, blanda alla ingredienser väl, smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär ett snitt på längden över potatisen, fördela fyllningen i alla potatisar, sätt gärna på en extra klick Cavi-art och några dillkvistar.