2dl |
Riven ost, här användes veganost |
200g |
Creme fraiche, här användes havre fraiche |
|
Färsk basilika att dekorera med |
|
Tomatsås - Värm ugnen till 175° varmluft.
- Koka linserna i 5-10 minuter.
- Hacka rödlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
- Pressa i vitlök.
- Skär champinjoner i bitar och lägg i stekpannan.
- Stek i några minuter.
- Lägg i tomatkross och baby spenat.
- Krydda med örtsalt, oregano, timjan, svartpeppar och chili.
- Låt puttra en stund.
Ostsås - Riv osten och lägg i en kastrull tillsammans med crème fraichen.
- Smält till en tjock ostsås.
Färdigställ - Skölj under tiden zucchinin och hyvla långa skivor med en osthyvel.
- Bred ut ett lager av tomatsåsen på botten av en ugnsform, ca 25x25 cm.
- Klicka på några matskedar ostsås och lägg över zucchiniskivor och lasagneplattor.
- Bred ut tomatsås på lasagneplattorna och varva med ostsås, zucchini och lasagneplattor 2-3 gånger, beroende på hur stor form du använder.
- För att lasagnen inte ska få en hård yta lämnar du under det sista varvet bort lasagneplattorna och avslutar enbart med ett lager tomatsås och några klickar ostsås ovanpå zucchiniskivorna.
- Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
- Låt stå en stund innan servering.
- Dekorera med färsk basilika.
|