Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Med röda linser och svamp blir lasagnen proteinrik, osten och crème fraichen gör den härligt krämig.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En helt vegetarisk lasagne som enkelt också kan göras vegansk.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Zucchini
150g Lasagneplattor
2dl Röda linser
2msk Olivolja
2st Rödlök
4st Vitlöksklyftor
200g Champinjoner
500ml Tomatkross
80g Babyspenat
1,5tsk Örtsalt
2tsk Oregano
2tsk Timjan
1krm Svartpeppar
1krm Chilipulver
2dl Riven ost, här användes veganost
200g Creme fraiche, här användes havre fraiche
Färsk basilika att dekorera med
Tomatsås
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Koka linserna i 5-10 minuter.
  3. Hacka rödlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
  4. Pressa i vitlök.
  5. Skär champinjoner i bitar och lägg i stekpannan.
  6. Stek i några minuter.
  7. Lägg i tomatkross och baby spenat.
  8. Krydda med örtsalt, oregano, timjan, svartpeppar och chili.
  9. Låt puttra en stund.
Ostsås
  1. Riv osten och lägg i en kastrull tillsammans med crème fraichen.
  2. Smält till en tjock ostsås.
Färdigställ
  1. Skölj under tiden zucchinin och hyvla långa skivor med en osthyvel.
  2. Bred ut ett lager av tomatsåsen på botten av en ugnsform, ca 25x25 cm.
  3. Klicka på några matskedar ostsås och lägg över zucchiniskivor och lasagneplattor.
  4. Bred ut tomatsås på lasagneplattorna och varva med ostsås, zucchini och lasagneplattor 2-3 gånger, beroende på hur stor form du använder.
  5. För att lasagnen inte ska få en hård yta lämnar du under det sista varvet bort lasagneplattorna och avslutar enbart med ett lager tomatsås och några klickar ostsås ovanpå zucchiniskivorna.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
  7. Låt stå en stund innan servering.
  8. Dekorera med färsk basilika.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Zucchinilasagne

Med röda linser och svamp blir lasagnen proteinrik, osten och crème fraichen gör den härligt krämig.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En helt vegetarisk lasagne som enkelt också kan göras vegansk.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1st Zucchini
150g Lasagneplattor
2dl Röda linser
2msk Olivolja
2st Rödlök
4st Vitlöksklyftor
200g Champinjoner
500ml Tomatkross
80g Babyspenat
1,5tsk Örtsalt
2tsk Oregano
2tsk Timjan
1krm Svartpeppar
1krm Chilipulver
2dl Riven ost, här användes veganost
200g Creme fraiche, här användes havre fraiche
Färsk basilika att dekorera med
Tomatsås
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Koka linserna i 5-10 minuter.
  3. Hacka rödlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
  4. Pressa i vitlök.
  5. Skär champinjoner i bitar och lägg i stekpannan.
  6. Stek i några minuter.
  7. Lägg i tomatkross och baby spenat.
  8. Krydda med örtsalt, oregano, timjan, svartpeppar och chili.
  9. Låt puttra en stund.
Ostsås
  1. Riv osten och lägg i en kastrull tillsammans med crème fraichen.
  2. Smält till en tjock ostsås.
Färdigställ
  1. Skölj under tiden zucchinin och hyvla långa skivor med en osthyvel.
  2. Bred ut ett lager av tomatsåsen på botten av en ugnsform, ca 25x25 cm.
  3. Klicka på några matskedar ostsås och lägg över zucchiniskivor och lasagneplattor.
  4. Bred ut tomatsås på lasagneplattorna och varva med ostsås, zucchini och lasagneplattor 2-3 gånger, beroende på hur stor form du använder.
  5. För att lasagnen inte ska få en hård yta lämnar du under det sista varvet bort lasagneplattorna och avslutar enbart med ett lager tomatsås och några klickar ostsås ovanpå zucchiniskivorna.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
  7. Låt stå en stund innan servering.
  8. Dekorera med färsk basilika.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Zucchinilasagne
Zucchinilasagne
Med röda linser och svamp blir lasagnen proteinrik, osten och crème fraichen gör den härligt krämig.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1st Zucchini
150g Lasagneplattor
2dl Röda linser
2msk Olivolja
2st Rödlök
4st Vitlöksklyftor
200g Champinjoner
500ml Tomatkross
80g Babyspenat
1,5tsk Örtsalt
2tsk Oregano
2tsk Timjan
1krm Svartpeppar
1krm Chilipulver
2dl Riven ost, här användes veganost
200g Creme fraiche, här användes havre fraiche
Färsk basilika att dekorera med

Ohjeet

Tomatsås
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Koka linserna i 5-10 minuter.
  3. Hacka rödlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
  4. Pressa i vitlök.
  5. Skär champinjoner i bitar och lägg i stekpannan.
  6. Stek i några minuter.
  7. Lägg i tomatkross och baby spenat.
  8. Krydda med örtsalt, oregano, timjan, svartpeppar och chili.
  9. Låt puttra en stund.
Ostsås
  1. Riv osten och lägg i en kastrull tillsammans med crème fraichen.
  2. Smält till en tjock ostsås.
Färdigställ
  1. Skölj under tiden zucchinin och hyvla långa skivor med en osthyvel.
  2. Bred ut ett lager av tomatsåsen på botten av en ugnsform, ca 25x25 cm.
  3. Klicka på några matskedar ostsås och lägg över zucchiniskivor och lasagneplattor.
  4. Bred ut tomatsås på lasagneplattorna och varva med ostsås, zucchini och lasagneplattor 2-3 gånger, beroende på hur stor form du använder.
  5. För att lasagnen inte ska få en hård yta lämnar du under det sista varvet bort lasagneplattorna och avslutar enbart med ett lager tomatsås och några klickar ostsås ovanpå zucchiniskivorna.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
  7. Låt stå en stund innan servering.
  8. Dekorera med färsk basilika.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande