Kasvisreseptit

Summerrolls

Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!
(0)
(589)
Tulosta
Fyllningen
100gVermicellinudlar
300gGrönsaker, fint strimlade
t ex morot, vitkål, vårlök, paprika, zucchini
1,5lVatten kokande
1stMango, mogen
3mskSoja
2mskGrönsaksfond
2tskScriracha, stark chilisås
1mskCitronolja
Salt, vitpeppar
Rispapper
12-15stRispapper
  1. Fyllningen
  2. Sätt vermicellinudlarna i en skål, och fint strimlade grönsaker i en annan skål.
  3. Häll kokande vatten över både nudlarna och grönsakerna, låt stå 3 minuter.
  4. Häll av och kyl under kallt vatten, låt rinna av i durkslag.
  5. Skala mangon och skär i strimlor, blanda alla ingredienser väl i en skål.
  6. Smaka av fyllningen med salt och vitpeppar.
  7. Gör klart
  8. Blötlägg ett rispapper i gången i varmt vatten i 10-15 sekunder.
  9. . Fördela ca 1-1,5 dl av fyllningen på rispappret, vik nedre delen samt sidorna av rispappret över fyllningen och rulla sen ihop till så spända vårrullar som möjligt.
  10. Upprepa och gör en rulle i gången färdig.
  11. Serveras ljummen eller kall med t.ex färsk koriander och sweet chilisås.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.