Tomatpaj á la Hans Välimäki

Hans Välimäkis goda tomatpaj med inhemska San Marzano och bifftomater kronas med härliga kryddor.

Ingredienser

Fyllning:

Garnering:

  • 2 tsk Torkad oregano
  • 1 knippe Färsk rucola
  • 1 skvätt Olivolja
  • 1 knippe Färsk basilika
  • Nymalen svartpeppar
Portioner: 4

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa pajformen.
  • Kavla ut pajdegen till en tunn platta, flytta över den i pajformen och tryck till så att degen är fast i formen, också vid kanterna.
  • Skär bort överlopps deg som sticker upp över pajforms kanten.
  • Stick hål med en gaffel i bottnen, förgrädda i 175 grader ca 10-12 minuter, eller tills bottnen är klar.
  • Ta ut bottnen från ugnen och smöra den tunt med dijonsenap med t.ex. en pensel.
  • Tillsätt den rivna emmental osten i ett jämnt lager.
  • Krydda tomatskivorna med salt och svartpeppar (blanda i en skål) och rada sedan ut tomatskivorna ovanpå osten i ett fint runt mönster.
  • Grädda i het ugn ca 15 minuter, ta ut pajen och låt den vila 10 minuter. Garnera med lite olivolja, oregano, basilika och rucola. Njut!
Hans Välimäkis version av en god tomatpaj med Närpes Grönsakers tomater.
Din kock var:
Hans VälimäkiHans Välimäki
Maträtt: Pajer, Salta bakverk
Erikoisruokavalio: Äggfri
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Pajer