Vegetarianska burgare
Som fyllning i de vegetariska hamburgarna har vi rostad morot, sallad, rucola skott, röda mangold skott, lökringar och paprikamajonnäs.
2-3st | Morötter |
0,5dl | Olivolja |
Fjällsalt från Himalaja | |
2msk | Honung |
4st | Sämlor |
4msk | Paprikamajonnäs |
100g | Bladsallad |
1st | Lök |
1dl | Rucola skott |
1dl | Röda mangold skott |
- Ugnsrostade morötter
- Lägg ugnen på 200 grader
- Skär bort stammen och skölj morötterna. Skär tjockare morötter på mitten (på längden).
- Du kan även skala morötterna om du vill.
- Lägg morötterna på en plåt på ett bakplåtspapper, så att de är jämt fördelade över hela plåten. Ringla på olivolja och honung. Pensla honungen jämt överallt.
- Strö till sist på en nypa salt. Grädda morötterna i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns mogna med en gaffel.
- Lägg ihop hamburgaren
- Lägga ut 4 hamburgar bröd, lägg på paprikamajonnäs och rostade morötter, lökringarna, rucola skotten, röd mangold skotten och salladsblad
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.