Tabbouleh
Kaipaatko nopeaa ja helppoa välipala- tai lounasreseptiä? Tässä olisi maukas Tabbouleh! Yhtä hyvin tätä voi tarjoilla toki vieraille alkupalana ja kaiken kukkuraksi se on oiva eväs piknikille. Libanonista alkuperänsä saanut Tabbouleh on täynnä ihania makuja joista yleisestikin välimeren herkut ovat tunnettuja.
4dl | Couscous |
5dl | Vesi |
1nippu | Tuore minttu |
1kpl | Punasipuli |
200g | Närpiön Vihanneksen snäxi tomaatti |
1kpl | Närpiön Vihanneksen kurkku |
100g | Tumma oliivi |
1kpl | Granattiomena |
1kpl | Sitruuna |
3rkl | Ekstra neitsytöljy |
1tl | Suola |
0,5tl | Mustapippuri |
150g | Fetajuusto |
- Kypsennä couscous.
- Kaada couscous kulhoon.
- Lisää 1 rkl oliiviöljyä ja sekoita, jotta couscous jyvät eivät tartu toisiinsa.
- Kaada päälle kiehuva vesi, peitä kulho lautasella tai kannella ja anna couscousin turvota noin 5 minuuttia.
- Valuta kypsä couscous tarvittaessa siivilässä.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Hienonna minttu hienoksi.
- Erottele granaattiomenan siemenet hedelmästä.
- Voit tehdä tämän leikkaamalla granaattiomenan puoliksi ja kopauttamalla siemenet irti kulhoon.
- Sekoita kypsä couscous isossa kulhossa hienonnetun mintun, hienonnetun punasipulin, puolitettujen tomaattien ja kuoritun sekä kuutioidun kurkun kanssa.
- Purista salaatin päälle sitruunamehua ja lisää 2 rkl oliiviöljyä.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Aseta tabbouleh tarjoilukulhoon ja ripottele päälle tuoretta minttua, murustettua fetajuustoa ja granaattiomenansiemenet.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.